حفظ حریم خصوصی, مقالات

21 نکته در مورد حریم خصوصی که باید بدانید

21 نکته در مورد حریم خصوصی

حریم خصوصی

آیا می دانید تعریف حریم خصوصی چیست و برای حفظ حریم خصوصی خود باید به چه نکاتی توجه کرد؟ آیا با دیجیتالی شدن زندگی های امروزی، حریم خصوصی ما در خطر است؟ برای محافظت از حریم خصوصی خود، باید چه کاری انجام داد؟ 

ما در این مقاله قصد معرفی 21 نکته برای حفظ حریم خصوصی را داریم تا بتوانیم امنیت حریم خصوصی خود را افزایش دهیم.

 

1-استفاده از گذرواژه های قوی

برای خود رمز عبور هی قوی انتخاب کنید تا کار را برای هکر ها دشوارتر کنید و آنها نتوانند به راحتی به رمز عبور شما دسترسی پیدا کنند. در گذرواژه هایی برای خود انتخاب می کنید، حتما حداقل از 12 حرف استفاده کنید و در رمز عبور خود حتما از حروف بزرگ و کوچک، اعداد و نماد های مختلف استفاده کنید.

یکی از مهم‌ترین کارها برای افزایش امنیت سایبری حساب‌های کاربری، به کار بردن حروف غیرالفبایی و سمبل‌ها داخل کلمات مورد نظر است. به عنوان مثال، در صورت انتخاب کلمه انگلیسی « Password» آن را به صورت « P@$$w۰rd» تایپ کرده و انتخاب کنید.

2-در حساب هاب کاربری مختلف خود رمز های متفاوت استفاده کنید

سعی داشته باشید زیاد به یک رمز عبور خاص وفادار نباشید. سعی در صفحات مجازی خود و هر جایی که نیاز به گذرواژه است، از رمز عبور یکسان استفاده نکنید تا رمز عبور شما برای هکرها دست نیافتنی تر باشد.

هر از گاهی رمز عبور حساب های کاربری و صفحات مجازی خود را تغییر بدهید و به هنگام ساخت گذرواژه های جدید نیز تمامی نکات امنیتی را در نظر بگیرید.

 به هیچ عنوان و تحت هیچ شرایطی رمز عبور خود را به کسی اعلام نکنید.

 گذرواژه های خود را در گوشی همراه یا رایانه شخصی خود نگهداری نکنید تا در صورت گم شدن و یا هک شدن اطلاعات رایانه و گوشی همراه خود، نگران لو رفتن حساب‌های کاربری خود نباشید.

3-همیشه دستگاه خود را قفل کنید

هیچ گاه گوشی موبایل و یا لپ تاپ خود را بدون این که قفل کنید، رها نکنید زیرا این موضوع فقط باعث خوشنود کردن هکرها می شود و کار آنها را بسیار راحت تر خواهد شد.

 

4-همیشه مرورگر های خود را ببندید

همیشه سعی داشته باشید پس از اتمام کار خود با مرورگر، صفحه ی مرورگر خود را ببندید و به هیچ عنوان صفحات را مدت زمان طولانی باز نگذارید، مخصوصا زمانی که از مرورگر خود استفاده نمی کنید و از مرورگر فرد دیگری و یا از دستگاه های عمومی در حال استفاده هستید.

ترجیحا زمانی که از مرورگر فرد دیگری استفاده می کنید از مرورگر های ناشناس استفاده کنید.

همچنین اگر از مرورگر دستگاه خود استفاده نمی کنید، به هیچ عنوان رمز عبور خود را در مرورگر Google Chrome ذخیره نکنید.

 

5-همیشه به آدرس https سایت ها دقت کنید

سعی کنید هیچگاه در سایت هایی که فاقد https هستند عضو نشوید و ترجیحا از این نوع سایت ها استفاده نکنید. اولین نکته ای که در امنیت یک سایت باید به آن توجه کنید https است.

اگر شما اهل گشت و گذار در اینترنت و وبگردی هستید، کمِ کم یکبار در نوار آدرس مرورگر خود با عبارت سبز رنگ http برخورد کرده‌اید. همینطور اگر در خبرها شنیده باشید، این روزها به دلیل خرید اینترنتی، همیشه توصیه می‌شود که در نوار آدرس بالای صفحه پرداخت حتماً پروتکل https موجود باشد تا امنیت اطلاعات شما حفظ شود.

6-از حساب های اشتراکی استفاده نکنید

از حساب های کاربری که به صورت اشتراکی در حال فعالیت هستند استفاده نکنید زیرا ممکن است افرادی که با آنها حساب کاربری خود را به اشتراک می گذارید ار دستگاهی با سیستم امنیتی پایینی استفاده کنند.

7-از آنتی ویروس استفاده کنید

سعی کنید بر روی سیستم خود حتما از آنتی ویروس های معتبر استفاده کنید و حتما آن را به روز نگه دارید.

آنتی‌ویروس ها یکی از پرکاربردترین نرم افزارهای رایانه ای می باشد که در بسیاری از رایانه ها وجود دارد. در این میان بسیاری از کاربران به جای خرید آنتی ویروس اورجینال به استفاده از نسخه های رایگان آنتی ویروس ها روی آورده و این برنامه ها را روی رایانه‌های شخصی و لپ تاپ خود نصب می کنند؛ به طوری که طبق گزارشهای بدست آمده بالغ بر ۵۲.۶ درصد از کاربران رایانه در دنیا از نرم افزار آنتی ویروس رایگان جهت شناسایی ویروس، بدافزار و باج افزارهای رایانه‌ای استفاده می کنند.

8-بر روی هر چیزی کلیک نکنید

بسیاری از لینک هایی که در طول روز با آنها مواجه می شویم و پنجره های بازشو، لینک های ویروسی هستند و باید از کلیک کردن بر روی آنها خودداری کنیم.

9-تبلیغات را در مرورگر خود مسدود کنید

از سرویس های مسدود کننده ی پاپ آپ و تبلیغات اینترنتی مانند Adblock استفاده کنید تا هر لینکی برای شما باز نشود تا به این طریق از باز شدن پنجره های بازشو جلوگیری کنید.

رئیس پلیس فتا استان سمنان گفت: افراد سودجو با درج آگهی‌های کذب و غیر واقعی در سایت‌های نیازمندی و تبلیغاتی، اطلاعات کارت بانکی کاربران را سرقت می کنند لذا کاربران فضای مجازی فریب تبلیغات‌های دروغین را نخورند.

10-دوست های مجازی خود را محدود کنید

از دوست شدن با افراد نا شناس در صفحات مجازی خود مانند facebook و… جلوگیری کنید و سعی کنید اگر با افرادی ناشناس در این صفحات دوست هستید ولی از هویت آنها اطلاعاتی ندارید آنها را از دوستان خود حذف کنید.

چنین صفحاتی که اطلاعات کاملی از شما برای ثبت نام دریافت می کنند، می توانند درگاه مناسبی برای سوء استفاده احتمالی افراد سودجو باشد.

11-خیلی عمومی نباشید

سعی کنید در صفحات مجازی خود زیاد در مورد اطلاعات شخصی خود صحبت نکنبد و این اطلاعات را با کسی به اشتراک نگذارید. البته که ممکن است به اشتراک گذاشتن جزئیات زندگی خود ممکن است بسیار سرگرم کننده باشد اما مواردی وجود دارد که به هیچ عنوان نباید آنها را در صفحات مجازی با دیگران به اشتراک بگذارید.

12-پوشه هرزنامه ی ایمیل خود را چک کنید

مراقب ایمیل هایی که از طرف افراد ناشناس برایتان می آید باشید و سعی کنید ایمیل هایی که از طرف افراد ناشناس برای شما می آید و که پیشنهاد های شگفت انگیزی به شما می دهند و یا دارای غلط های املایی هستند را به هیچ عنوان باز نکنید.

13-مراقب ایمیل های فیشینگ باشید

حتما با ایمیل هایی مواجه شده اید که شامل فرم ثبت اطلاعات شخصی شماست و معمولا از شما درخواست می شود اطلاعاتی را پر کنید و یا کاری را انجام دهید.

از ثبت اطلاعات شخصی خود مخصوصا اطلاعات کارت های بانکی در این ایمیل ها خودداری کنید.

تمام افرادی که آدرس ایمیل دارند، حداقل برای یک بار، ایمیل‌هایی دریافت کرده‌اند که فرستنده در آنها تلاش کرده که گیرنده را تشویق و متقاعد به ارسال اطلاعات شخصی، خرید از سایت‌های کلاهبرداری یا کلیک روی لینک‌ها یا فایل‌های مخرب کند. این ایمیل‌ها، معمولاً به صندوق هرزنامه‌ها یا اسپم‌ها منتقل می‌شوند (و منطقاً، شما نباید به آنها اعتماد کنید).

14-سعی کنید از ایمیل های کاری خود برای کار های شخصی استفاده نکنید

سعی کنید برای کارهای شخصی خود از ایمیل شخصی استفاده کنید و اطلاعات شخصی خود را در ایمیل های کاری خود وارد نکنید. زیرا در ایمیل های کاری معمولا افراد زیادی دسترسی دارند و می توانند به اطلاعات شخصی شما دسترسی داشته باشند.

15-عضویت های ناخواسته در خبرنامه ها را لغو کنید

اگر در سایت هایی برای به دست آوردن خدمات رایگان ثبت نام کرده اید و این سایت ها ایمیل شما را دارند، این عضویت ها را لغو کنید. لغو عضویت در سایت های خبرنامه می توانند به حفظ حریم خصوصی شما کمک بسیاری کند.

16-افزونه های مرورگر خود را اصلاح کنید

اگر بر روی مرورگر خود افزونه هایی نصب کرده اید که از آنها استفاده نمی کند و دیگر کاربردی برای شما ندارد، آنها را از مرورگر خود پاک کنید. زیرا برخی از این افزونه ها ممکن است با یک کدنویسی ساده به دست افراد سودجو بیافتد و باعث ردیابی دستگاه شما شود.

17-داده های مرورگر خود را پاک کنید

سعی کنید هر چند وقت یکبار داده های مرورگر خود را پاک کنید. امروزه کوکی ها به راحتی می توانند به اطلاعات مرورگر شما دسترسی داشته باشند و متوجه شون شما وارو چه سایت هایی شده اید و از چه خدماتی استفاده کرده اید.

18-برنامه های اضافی را پاک کنید

اگر در سیستم های خود دارای برنامه هایی هستید که از آنها استفاده نمی کنید و کاربردی برایتان ندارند را پاک کنید. گاهی ممکن است در سایتی تنها با یک کلیک، برنامه ای در سیستم شما نصب شود و این موضوع برای شما زیاد اهمیتی نداشته باشد.

19-از داده های خود پشتیبانی کنید

از اطلاعات و داده های مهم خود پشتیبانی و فایل بک آپ تهیه کنید تا در صورت فراموش کردن آن و از دست دادن آنها، بتوانید به اطلاعات خود دسترسی داشته باشید.

20-شبکه WiFi خود را ایمن سازی کنید

در شبکه وای فای خود حتما از رمز عبور های قوی استفاده کنید و هر چند مدت یکبار رمز خود را عوض کنید و دستگاه هایی که به روتز شما متصل هستند را بررسی کنید و اگر فرد نا آشنایی از WiFi شما در حال استفاده است رمز عبور دستگاه را عوض کنید.

21-اطرافیان خود را آگاه کنید

اگر اطلاعات این مقاله برای شما مفید بود حتما این اطلاعات را با عزیزانتان به اشتراک بگذارید تا در حفظ حریم خصوصی، به یکدیگر کمک کنید.

 

خرید دوربین مداربسته خرید ردیاب خرید کالای دیجیتال خرید لوازم خانگی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *